D.Th.J. van der Klei

Mr. D.Th.J. Van der Klei – advocaat

dk-site
Werkzaam in het civiele ondernemingsrecht sinds 1989, heeft Van der Klei als specialisatie insolventierecht. Van der Klei is lid van Insolad, de vereniging van in insolventierecht gespecialiseerde advocaten.
Op 1 juli 1989 is mr D.Th.J. van der Klei als stagiaire gestart in de advocatuur bij BarentsKrans te Den Haag in de cassatiesectie. Vrijwel vanaf het begin zijn ondernemingsrecht en vooral insolventie daarbij gekomen. Zijn klantenkring bestaat vanaf aanvang overwegend uit ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf en ook particulieren. Hij treedt voor zijn cliënten op als algemeen adviseur, die alle voorkomende problemen ter hand neemt. Een zo opgebouwde jarenlange ervaring als generalist met deskundigheid terzake bijvoorbeeld bedrijfsovernames, herstructurering van ondernemingen bij insolventie, aansprakelijkheidsprocedures, aandeelhoudersgeschillen, arbeidsrecht en huurrecht bedrijfsruimte. De verdeling procederen en adviseren is ongeveer 50/50.
In 1997 stapte Van der Klei over naar het Haagse kantoor van Holland Van Gijzen, het advocatenkantoor van Ernst & Young, waar hij in juli 2001 partner werd. In zijn praktijk daar lag meer de nadruk op ondernemingen gezien de aard van het kantoor. De aard van zijn werkzaamheden bleef: een algemeen adviseur voor juridische dienstverlening, zowel adviseren, contracten schrijven en onderhandelen, als het bij de rechter verdedigen daarvan. Voorts verrichtte hij regelmatig voor grotere cliënten van Ernst & Young op incidentele basis werkzaamheden, al dan niet in grotere teams en vaak in nauwe samenwerking met andere adviseurs van dat kantoor (met name accountants en belastingadviseurs).
Met de gedachte dat een kleiner kantoor een groot aantal voordelen heeft, maar een even goede dienstverlening tegen een voor cliënt gunstiger tarief mogelijk maakt, is hij in 2003 toegetreden tot het kantoor van Duijsens en Zwijnenberg, met wie hij ook al in zijn tijd bij Barents & Krans in één sectie al jaren had samengewerkt. Van der Klei houdt kantoor te Den Haag. Zijn klantenkring is gestaag verder uitgebouwd en aard van werkzaamheden nog steeds onveranderd het gehele civiele recht met een nadruk op rechtsgebieden verwant aan het ondernemingsrecht, adviseren en procederen.